– Locuri

Orheiul Vechi – complexul arheologic si eclesiastic de la Orheiul Vechi, aflat la o distanță de 50 km de Chișinău, este cel locul in care îmbinarea istoriei si a frumuseții reliefului autohton sunt dea dreptul coplesitoare. Complexul Orheiul Vechi constituie un sistem alcătuit din elemente culturale și naturale: relief natural arhaic, biodiversitate, cadru arheologic de excepție, varietate istorico  arhitecturală, habitat rural tradițional și originalitate etnografică. Mănăstirea in piatră, băile romane, ruine ale fortificațiilor antice de pe vremea triburilor Dacice – vechi de mai bine de 2000 de ani, fortificații ridicate pentru a ține piept invaziilor Tataro – Mongole de la începutul Evului Mediu și din timpul domniei lui Ștefan cel Mare.

Cetatea Soroca – ridicată inițial la indicațiile lui Ștefan cel Mare din lemn și pământ în anul 1499 cu scopul de a ține piept atacurilor dinspre răsărit în fața vadului peste Nistru, și reconstruită în piatră sub Petru Rareș, la mijlocul secolului al XVI-lea, astfel a căpătat forma circulară cu cinci turnuri. În prezent în turnurile sale sunt găzduite expoziții pe teme medievale și religioase.

Mănăstirea în piatra Țipova – este o mănăstire rupestră de călugări din Republica Moldova. Este situată pe malul drept al râului Nistru în apropiere de satul Țipova din raionul Rezina. Biserica datează din secolele XVI-XVII. Mănăstirea este de rit ortodox și adăpostea 9 viețuitori în anul 2012. Ea se găsește la o distanță de aproximativ 40 km de capitala țării, Chișinău, și este amplasată pe un mal abrupt la o înălțime de 100 de metri față de nivelul apei râului Nistru. Complexul mănăstiresc se întinde pe trei nivele numărând mai multe încăperi și trei biserici (Sfânta Cruce – secolele XI-XII; Sfântul Nicolae – secolul XIV și Adormirea Maicii Domnului – secolele XVI-XVIII). Clopotnița, chiliile și celelalte încăperi sunt mai noi datând din secolul al XIX-lea. Cele peste 20 de încăperi comunică între ele prin tuneluri, galerii și scări, încăperea cea mai mare fiind biserica Adormirii Maicii Domnului.

Complexul mănăstiresc este săpat în calcar și nimic altceva.

Castel MIMI – conacul familiei Mimi (mai nou, odată cu reconstrucția, conacul este denumit și Castelul Mimi) este un monument de arhitectură de importanță națională din localitatea Bulboaca (raionul Anenii Noi), Republica Moldova, construit spre sfârșitul secolului al XIX-lea. Arhitectura acestuia a fost preluată din practica franceză. Acest lucru s-a datorat faptului că Mimi studiase viticultura și vinificația la Montpellier. Se consideră că respectivul conac a fost primul „château” adevărat din Basarabia. Construit cu două etaje din beton armat (o noutate pe atunci), castelul era considerat un edificiu modern nu doar în ținutul Bender, ci în toată gubernia. Pivnița castelului avea o capacitate de 300.000 litri de vin păstrat în poloboace.

Cricova – combinatul de vinuri Cricova a fost fondat în anul 1952, reprezentând un complex subteran unic, cunoscut în întreaga lume pentru labirinturile sale imense și în special pentru vinurile sale excelente. Un ținut cu multiple podgorii și cu soare din belșug. Anume aici începe istoria perlelor vinificației moldave, în zona centrală a Moldovei, zona Codrilor. Combinatul de Vinuri este situat la 11 km de capitala Chișinău. Un adevărat oraș subteran cu străzile, stradelele, bulevardele şi indicatoarele de trafic ale sale cu denumiri precum Legenda Plaiului, Strada Cabernet, Chardonnay şi multe altele. Toate aceste străzi formează tuneluri care ating o lungime de aproape 120 de kilometri sau suprafaţa totală a beciurilor este de circa 53 de hectare.

– Mănăstiri

  • Mănăstirea Căpriana (1429) este una din cele mai vechi și cunoscute mănăstiri din Moldova.
  • Mănăstirea Hâncu (1678) este una din cele mai cunoscute mănăstiri de maici din Moldova.
  • Mănăstirea Curchi este un monument architectural al secolului al XVII-lea.

 – Tururi vinicole

La înrebarea, care este cea mai atractivă destinație vinicolă a Europei, vei aștepta ceva timp până a primi răspunsul – Moldova. Nu este de mirare, căci această mică țărișoară croită între România și Ukraina este o destinație puțin vizitată de turiști și rareori este pomenită in vre-un context. Este adevărat, însa – vinul de aici este dea dreptul fabulos.

  • Cricova – beciurile sale sunt cele mai renumite și cel mai bine pregătite pentru a primi turiști, aici sunt păstrate mai bine de 1 milion de sticle de vin.

Degustări de vin, restaurant, excursii, ghid, transport.

  • Vinăria Purcari – pe lângă faptul că aici sunt create cele mai fine vinuri de colecție din Moldova, Vinaria Purcari oferă cazare în Boutique – hotelul din incinta vinăriei în una din cele opt camera ale sale cu priveliște spre un mic lac.

Degustări de vin, restaurant, cazare, excursii, ghid, transport.

  • Château Vartely – vin din cele mai fine soiuri Europene și locale sunt servite în restaurantul în stil clasic Château Vartely. Oaspeții se pot relaxa pe primitoarea terasă savurând un pahar delicios de vin în timp ce admiră un superb apus de soare.

Degustări de vin, restaurant, cazare, excursii, ghid, transport.

  • Mileștii Mici –bBeciurile impresionante de aici se întind pe o lungime de 200km, aici sunt păstrate circa 1.5 milioane de sticle – ce fac din beciurile de la Mileștii Mici cea mai mare colecție de vinuri din lume, conform Cărții Guiness.

Degustări de vin, restaurant, cazare, excursii, ghid, transport.

  • Brănești – împărăția subterană a Pivnițelor din Brănești este localizată într-un loc pitoresc in coasta Complexului Orheiul Vechi. Întotdeauna uimește multitudinea de turiști atât străini cât și locali. Pivnițele din Brănești au o suprafață de 75 ha, 58km lungime la o adîncime de 60m sub nivelul solului.

Degustări de vin, restaurant, excursii, ghid, transport.

  • Château Cojușna – la doar 13km Nord-Vest de Chișinău, oferă tururi accesibile si prietenoase într-un loc mai liniștit decât marile și faimoasele Cricova și Mileștii Mici.

Degustări de vin, restaurant, excursii, ghid, transport.

  • Vinăria Asconi – aici, accent se pune pe producerea și vânzarea vinurilor concepute specific pentru anume piețe în care compania iși comercializează vinurile, bazându-se pe cel mai înalt raport preț – calitate. Vinăria Asconi produce o largă selecție de vinuri.

Degustări de vin, restaurant, excursii, ghid, transport.

  • Castel MIMI – cele două beciuri sunt prezentate atât la începutul cât și la sfârșitul turului despre autenticitatea vinurilor MIMI. Aici strugurii sunt culeși cu mâna de pe podgoriile însorite iar producerea îmbină tradiția seculară cu tehnologiile moderne din domeniul vinificației.

Degustări de vin, restaurant, excursii, ghid, transport.

  • Vinăria Et Cetera – relative noua, fiind deținută de o familie, situată la circa 130km de Chișinău este un adevărat refugiu unde pot fi degustate vinuri deosebite, savura bucate alese într-o atmosfera rustică fiind primiți chiar de unii membri ai familiei deținătoare.

Degustări de vin, restaurant, excursii, ghid, transport.

– Agroturism

  • Eco Resort Butuceni – gazdele au ca obiectiv să facă pe oricine le trece pragul gospodăriei, să simtă ceea ce simte un moldovean acasă la Mama sa. Lungile drumeții pot fi parcurse mai ușor in carul tras de boi pe aleea pricipală admirând spectaculosul peisaj riveran al râului Răut.

Restaurant, cazare, transport.

  • Hanul lui Hanganu – un loc perfect pentru o vacanță plină de liniște, emoții și energie.

Restaurant, cazare, pimbări cu barca, transport.

  • Fata Morgana – se află in localitatea Molovata pe malul drept al râului Nistru la circa 55 km de Chișinău. Relieful cu crește pietroase, aproape montane iar râul cu apa sa liniștită care curge domol la vale, oferă impresia unui peisaj de lac de munte. Izvoarele repezi cu apă cristalină din văile din împrejurimi dau naștere numeroaselor râulețe care se revarsă în mărețul Nistru.

Restaurant, cazare, plimbări cu barca, transport.

  • Hanul lui Vasile – localizat alături de mănăstirile în piatră Țipova și Saharna.

Restaurant, cazare, plimbări cu barca, parapanta, transport.

  • Doi Haiduci – complex touristic și recreativ unic localizat alături de Rezervația Naturală Codrii Moldovei.

Restaurant, cazare, saună, loc de joacă pentru copii, transport.